Mercat Francès; Tercer Intent. Projecte: EPÍDÉMIE.

11 abr.

A tothom que sàpiga de l’existència de la meva trajectòria professional com historietista, i li preguntis sobre com classificaria el meu estil de dibuix, et dirà que el mercat Francès és el que li escau millor, doncs sembla ser segons aquesta opinió, bastant generalitzada, que el tipus de historieta i dibuix que faig és molt Franco-Belga.

Opinions d’experts a banda, el que realment de veritat és cert, és que l’accés a aquest mercat m’ha estat “vetada” en les tres oportunitats que m’hi he presentat amb més seriositat.

En aquesta entrada em centraré en un d’aquests intents que he tirat endavant, però que no va arribar mai a quallar, em centraré en el que fins fa poc era el meu últim i tercer intent.

Esbós bastant acabat de la coberta per la presentació del projecte. Evidentment tot i que aquesta es va fer a color i tot, no em vaig plantejar mai que no tingués que fer moltes més versions, si agradava el projecte en un futur, que esperava proper.

Esbós bastant acabat de la coberta per la presentació del projecte. Evidentment tot i que aquesta es va fer a color, no em vaig plantejar mai que, a nivell de construcció, no la tingués que repetir moltes més vegades i amb moltes més versions, ho tenia molt clar, però tot això només ho faria en cas de que agradés el projecte en un futur, que esperava no gaire llunyà.

El passat a net d'aquesta coberta  provisional per presentar el projecte.

El passat a net d’aquesta coberta provisional per presentar el projecte.

El Color provisional, fet per un equip de tres coloristes amb els qui vaig parlar perquè em fessin el color de tota la historieta.

El Color provisional, fet per un equip de tres coloristes amb els qui vaig parlar perquè em fessin el color de tota la historieta.

  • A la tercera no va la vençuda.

Experiències frustrades anteriors em feien arribar a la següent conclusió; “Sí vull publicar historietes a França, ho haig de fer amb un guionista Francès”, així que em vaig posar a buscar obrint vàries vies en diferents direccions de cerca, tot fent còrrer la veu de que buscava un guionista Francès, al poc temps un company que ja publicava per França, em va parlar molt bé d’un guionista, amic del seu guionista Francès i em vaig posar en contacte amb ell.

El Scénariste es diu Jean-Christophe Derrien, com podeu veure ja és dins la Wikipédia Francesa, i si en voleu saber més, en l’enllaç dels Humanoïdes Associés, trobareu una bona i breu biografia.

El protagonista de les historietes.

Hervé, el protagonista de les historietes.

Doncs com anava dient, em vaig posar en contacte amb ell enviant-li uns quants dibuixos meus, li van agradar força i no va trigar gens en enviar-me un tros d’un guió i una sinopsi. La veritat és que va ser tot molt fàcil en aquest sentit, doncs en Jean-Chistophe és tot un professional del tema i tot va anar com una seda.

Line, la protagonista femenina.

Line, la protagonista femenina.

El guió es deia EPÍDÉMIE, (epidèmia, en Català) i tractava sobre una epidèmia, evidentment. El gènere de la historieta era novel·la negra, amb una mica de ciència ficció, amb viatges al passat, al futur i amb una mica de màgia i bruixeria, un estil en el que en Jean-Christophe és un expert.

Una altra posició de cos sencer de la Line.

Una altra posició de cos sencer de la Line.

Però tot i que els camins i els estels semblaven haver-se alineat aquest cop al meu favor, el projecte no va tirar endavant, després de la feinada que suposava, crear personatges, concepts, més o menys encertats de l’ambientació del còmic, i preparar una coberta amb unes cinc pàgines de historieta, que segons en Jean-Christophe, ja eren més que suficients per veure com aniria la resta, ens va fallar una cosa molt important, no varem encertar el tema, és a dir, no va agradar el tema de la historieta… I encara no he sabut mai del tot bé, si era pel tema en sí, o era perquè s’estava preparant una altra historieta molt semblant a la nostra, feta per un altre tàndem d’autors ja per aquell temps, més consagrats.

Murielle, personatge secundari protagonista de les historietes, professora dels dos protagonistes.

Murielle, personatge secundari protagonista de les historietes, professora dels dos protagonistes.

  • Estava Cobrant l’atur.

Corrien els anys 2004 i el 2005, estava cobrant l’atur després de treballar contractat durant quatre anys seguits, a Norma Animation, i després a Estudio Fénix, volia aprofitar aquell atur que em corresponia per tirar endavant dos projectes que feia temps que em plantejava, preparar una presentació per Marvel i DC pel saló del còmic del 2005, i presentar un projecte nou a França amb un guionista Francès que encara no sabia qui era.

Un dels protagonistes que viu en una Abadia, en una època històrica anterior a la dels protagonistes principals.

Un dels protagonistes que viu en una Abadia, en una època històrica anterior a la dels protagonistes principals.

En una altra entrada explicaré això de Marvel i Dc, i com va anar.

Ara us deixo amb algunes de les pàgines acabades, esbossos i demés d’EPÍDÉMIE, espero que us agradin:

Esbós de la primera pàgina de la historieta.

Esbós de la primera pàgina de la historieta.

La Pàgina 01, passada a net.

La Pàgina 01, passada a net.

Aquesta pàgina ja feta a color per l'equip dels tres coloristes. L'Oriol, el Giovanni i el Alexis.

Aquesta pàgina ja feta a color per l’equip dels tres coloristes. L’Oriol, el Giovanni i el Alexis.

La Pàgina 02 a color.

La Pàgina 02 a color.

Esbós de la tercera plana.

Esbós de la tercera plana.

El Passat a net de la quarta pàgina.

El Passat a net de la quarta pàgina.

I la cinquena i última pàgina que es va fer a color d'aquest projecte.

I la cinquena i última pàgina que es va fer a color d’aquest projecte.

Doncs de moment res més.

Fins la propera.

Salut!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: